All natural

Ugye nem is sejted, mennyi mindent köszönhetünk ennek a kis lénynek?!

“Selymes bőr”, hangzik el sokszor a kozmetikumokkal kapcsolatban. Egy kis érdekesség, mi mindent köszönhetünk ennek a kis élőlénynek

ac981eb5684add1e4760dab0c2fe3a9b

A selyem kozmetikai felhasználás elméleti hátterét a modern kutatások  megerősítették. Kimutatták, hogy a selyem fehérjéi igen nagy hasonlóságot mutatnak az emberi bőr fehérjéihez. Ez a hasonlóság, valamint az, hogy a selyem saját súlyának akár 300-szorosát is képes vízből megkötni, ideális hidratáló, bőrápoló alapanyaggá tette a selymet.

 

Az 1930-as években a japán Kanebo selyemgyár vezetőjének egyszer csak feltűnt, hogy az üzemben dolgozó nőknek milyen szép bársonyos a keze. Felkért néhány szakembert, hogy fejtsék meg a titkot.

A magyarázatért nem kellett messzire menni, hamar kiderült, hogy a feloldott, folyékony selyem, amivel az asszonyok nap, mint nap dolgoztak, kiváló bőrápoló.

silk-balls

A selyemhernyó (már kikelt) gubójából nyert selyemprotein azért kiváló szépítőszer, mert a szerkezete nagyon hasonlít az emberi bőr és kötőszövetek felépítéséhez. Mintegy második bőrként épül be, azonnal kifejti regenerációs hatását bármely bőrprobléma esetén. 

Segít megőrizni a bőr természetes nedvességtartalmát, “kipárnázza” a hámszöveteket, ettől a bőr bársonyos tapintású és finoman fénylő lesz.

A selymes fény úgy jön létre, hogy a selyemprotein vékony, egymás fölötti rétegeket képez. A fénylő bőr pedig egyenletesebbnek, simábbnak és fiatalosabbnak tűnik, optikailag eltűnnek az apró ráncok. Ez a rétegződés azonban nemcsak esztétikailag javítja a bőr állapotát, hanem hatásosan védi is a külső hámréteget – nemcsak a bőrt, hanem a hajszálakat is – a káros környezeti hatásoktól.

Silk-Charmeuse-100-Silk-Satin-SL018- 

Valódi selyemszálakból kinyert hatóanyag!

A selyemfehérjét a selyemszálból nyerik egy rendkívül költséges eljárással. Az így nyert hatóanyag a szericin, mely nagy mértékben hasonlít a kollagénhez. A kollagénnel szemben a szericin tulajdonságai közel azonosak az emberi bőrrel, így hasznosulása 100%-os.        

Sajátos szerkezetének köszönhetően a bőr ráncosodását megelőző, illetve azt ellensúlyozó hatása is van, de a bőrt érő irritációkkal szemben is védelmet nyújt. A szericin által képzett film védőhatása révén a ráncokat kisimító, feszesítő hatás is érvényesül, melynek eredményeként a bőrfelszín simább lesz. Hatása gyorsan jelentkezik, hosszabb ideig – és mosakodás után is – fennmarad, és a bőrnek lágy, selymes érzést kölcsönöz.

      8c1a27ebabed0fe713c1001a6fc91578     

Az aktív selyemprotein a haj mélyebb rétegeit is táplálja, így erősítve a hajszálakat és helyreállítva a sérült hajrostokat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!