All natural

A szemkörnyék ápolása – 1. Mindent a sötét karikákról

Karikák, táskák? Nem szeretjük!!! A szemünk alatt legalábbis biztosan nem. Mi az oka és hogyan szabadulhatunk meg tőlük?!
 
hqdefault
 
A karikák, táskák szemek 5 fő okozója
 
1., A szem környékén a legvékonyabb a bőrünk, mindössze fél mm vastag. Ez a többi 2mm-el szemben elég kevéske. Ezért sokkal jobban árulkodnak a strsszről, fáradtságról. Aminek következtében zavar keletkezik a salakanyag-elszállítás folyamatában: a vér megakad a kapillárisokban, és ennek lesz látható nyoma.
megoldás lehet:
 
2., A genetika is nagy szerepet játszik abban, hogy mennyire látványosak valakinél a karikák: a bőrünk vastagsága vagy vékonysága ugyanis genetikailag meghatározott, így ezt nem nagyon tudjuk befolyásolni. 
 
3., A szem alatti “táskákat” reggel a folyadék felgyülemlése okozza. Éjszaka a szemünk is pihen, aminek következtében a könnypumpáló rendszer gyakorlatilag leáll, a nyirokáramlás lelassul, emiatt pedig felgyülemlik a víz.
Igyunk sok folyadékot, illetve serkentsük a keringést helyileg ható koffein tartalmú szemkörnyékápolóval. 
Coffee-Eye
 
 4., A táskák hátterében allergia, betegség vagy túlzott sófogyasztás, alkohol is állhat. Az ödéma miatt megnő a szem körüli területen a nyomás, így a vérerek közelebb kerülnek a bőr felületéhez, így az erek még jobban látszódnak, a sötét karikák pedig még hangsúlyosabbak lesznek.
 
5., A túl sok tévénézés, a számítógépezés, okostelefon mind erősen igénybe veszi a szemet. A tartós behatástól görcsössé vált izmokban romlik a vérkeringés és az anyagcsere és jönnek a karikák….sőt, a szem könnyen kiszárad. Ügyeljünk a megfelelő világításra, monitor előtti munkához használjunk védőszemüveget, tartsunk időnként szünetet, amikor pihentetjük a szemet! Ilyenkor nézzünk kicsit a távolba az ablaknál, vagy csukjuk be a szemünket!
 
 Mit tehetünk ellene?
 
Korrektor használata, fényvisszaverő tulajdonságú szemkörnyékápolók felvitele, mely a karikákat ugyan nem szünteti meg a valóságban, de optikailag olyan hatást kelt, mintha a bőr egyenletesen árnyalt és üde volna.
caffeinepage

Nem véletlen, hogy a kávé lépett elő a legkapósabb szépítőszerként, amely száműzi a szem körüli szarkalábakat, a sötét karikákat és a duzzanatokat – számolt be róla a Daily Mail. Nem csodálkozom, hogy egyre több kozmetikumban találkozhatunk  a koffeinnel.  ( a lap szerint az egyik ilyen termék annyira népszerű Nagy-Britanniában, hogy mintegy 4 ezren vannak várólistán!!!!)

A koffeinről ugyanis azt állítják, hogy az serkenti a vérkeringést, és ezáltal segíti a pangó salakanyagok elszállítását. A végeredmény pedig, hogy frissebb és ragyogóbb lesz a bőr.

letöltés

Az igéző tekintet érdekében tehát próbáljunk meg sokat aludni, a nyugodt éjszaka ugyanis ellazítja az izmainkat, kisimítja a gyűrődéseket! Figyeljünk  az alkoholfogyasztásra is! A túlzásba vitt  italozás ugyanis nyomot hagyhat a szemünk környékén. A tartós ödéma kitágítja a szem alatti finom bőrt, redők, táskák képződhetnek, ami idő előtt ráncosodik.  

Igyunk sok vizet, hogy fokozzuk a nyirokkeringést, a folyadékkiválasztást és fogyasszunk káliumban gazdag zöldségféléket!

TIPP:

Phi Kozmetikum – Pazar Cafe ébresztő szemkörnyékápoló krém

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!