A makadámdiót sokan a világ legfinomabb diójának tartják. Valóban, a dió kellemesen puha, majdnem krémes állagú, intenzív ízű mag, mely nem véletlenül az ínyencek kedvenc diója. Mindez pedig szerencsés módon még nagyon sok egészséges tulajdonsággal is párosul.
A makadámdió rendkívül magas arányban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat („egészséges zsírok”). Magas a rosttartalma és vitaminokban nagyon gazdag. Számos tudományos kísérlet bizonyította már, hogy a makadámdió fogyasztásával normalizálhatjuk a vér koleszterin szintjét, valamint csökkenthetjük a szívinfarktus előfordulásának gyakoriságát is.
A makadámdióban a polifenolok, aminosavak, szelén, flavonolok és fitoszterolok osztályába tartozó vegyületek megtalálhatóak, mindezek immunserkentő, antioxidáns, illetve gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek.
Ha kíváncsi vagy hogyan hat mindez a bőrömre, akkor MOST ezt is megtudhatod! ITT
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: