Amikor beköszönt a hideg idő, kezeink különleges gondoskodást igényelnek. A kéz kiszáradását, kisebesedését előzzük meg!
Nagy hidegben, nedves kézzel sose menjünk a szabadba! A kéz bőrének kis pórusaiban maradt víz gyorsan meg tud fagyni és roncsolja a bőrt. Ezért mindig alaposan töröljük szárazra kezünket.
Mosogatáshoz, nagytakarításhoz, főleg ha klór és egyéb agresszív vegyszert használunk (Ha lehet, inkább ne használjunk) , mindig vegyünk fel gumikesztyűt! Ezek a vegyszerek nagymértékben károsíthatják kezünk, körmünk felszínét, és ha még a kinti fagyokat is hozzávesszük, komoly károkat tudnak okozni kezünk szépségében, sőt akár ekcémához is vezethet.
A hidratálást nem győzöm hangoztatni, ha téli bőrápolásról van szó! Az első és legeslegfontosabb a belső hidratálás! IGYUNK IGYUNK ÉS IGYUNK sok folyadékot. Télen, könnyebben megfeledkezünk a folyadék pótlásáról. Ha nem iszunk eleget, kenheted magad a legdrágább luxuskrémekkel is, semmit sem, azaz nulla, 0, zéró hatást sem fogsz elérni.
Ok, iszunk eleget! Jöhet a külső hidratálás.
Ha legjobbat akarsz a kezednek, rendszeresen radírozd le az elhalt hámsejteket! Tipp: 2 evőkanál olivaolajat keverjünk el annyi nádcukorral hogy könnyen kenhető masszát kapjunk. Ezzel finoman dörzsöljük át kezeinket. Tádámm, hát nem varázslatos? J . Az így felkészített bőr sokkal jobban szívja magába a hidratáló krémünk hatóanyagait. És jöhet egy jó kézkrém. Most haza beszélek: mi mást ajánlhatnék nektek, mint a Phi , Téli regeneráló és védő krémjét, mely táplál és hidratál, illatos makadámiaolajjal, körömvirággal, csipkebogyóolajjal, sheavajjal, panthenollal, e-vitaminnal és lanolinnal veti bele magát a küzdelembe a téli zord időjárással szemben.
És ami még nagyon fontos! Hordj kesztyűt!!!!!
Ha mégsem sikerült megvédened a finom bőrt a kezeden, szeretsz otthon bíbelődni, íme egy remek recept:
Körömvirágos, zabpelyhes pakolás kirepedezett, száraz kezekre:
1 ek. finom
1 ek. édes mandulaolaj
1 ek. rózsaolaj
3 ek. körömvirág főzet
Kutyulj mindent össze, kend fel a kezeidre a masszát, hagyjuk hatni kb. tíz percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: